Aflevering 66 - Karin de GalanTrainen is een vak. Het is de kunst van de trainer om deelnemers echt te laten leren en dat gaat niet vanzelf. Een deelnemer die geen zin heeft, een opdrachtgever met een vage vraag, een werkvorm die maar niet wil lukken.
Met een scherpe blik voor wat wel en niet werkt, heeft Karin de Galan een methode ontwikkeld waarin elk aspect van het trainersvak aan bod komt. Hoe vraag je opdrachtgevers uit, hoe kies je werkvormen, hoe begeleid je leerprocessen, hoe strijk je hobbels in het groepsproces recht, hoe werk je vanuit een professionele houding? Met deze methode krijg je grip op je training, van ontwerp tot afronding. Karin heeft talloze boeken geschreven zoals: trainingen ontwerpen, trainen - een praktijkgids, online trainen, goed voor de groep, van deskundige naar trainer en nog meer. Ze won bij trainersvereniging Nobtra de titel 'trainer van het jaar 2020-2021'. Leer van de bekendste train de trainer van Nederland!
0 Comments
Aflevering 65 - Anouhk SterkenVergeet alles wat je denkt te weten over presenteren.
‘Je moet je gewoon voorstellen dat iedereen in het publiek naakt is. Dat werkt echt.’ Niet. Het kan makkelijker. Als je weet wát het is dat de aandacht van je publiek kan trekken, dan kun je dat gebruiken in je verhaal. Het geheim zit hem niet in naakte mensen of in goedgetimede handbewegingen. Het geheim zit hem in jouw vermogen om een verbinding te maken met je publiek. Of het nou een presentatie is voor je leidinggevende, een potentiële klant, een klas vol ongedurige pubers of een zaal vol verwachtingsvolle toeschouwers bij een conferentie. In deze aflevering geeft Anouhk Sterken antwoord op jouw vraag: ‘Hoe dan?!’ Anouhk begon als dramadocent en coacht de afgelopen jaren journalisten, politici en CEO's met presenteren. Ze is een tikkeltje anders, een tikkeltje eigenwijs maar bovenal een grote positivo die jouw aanmoedigt om je uit te spreken. Check haar boek 'ZEG HET' en luister dit interview om zelf besmet te raken met het aanstekelijke enthousiasme. Aflevering 64 - Mirjam NeelenWat is jouw belangrijkste criterium bij het ontwikkelen van een training? Wetenschappelijk bewijs of een goed gevoel?
"Ik hoop dat dit gesprek niet al te pessimistisch wordt", begint Mirjam Neelen net voor ons interview. Ze heeft een kritische blik op hoe trainingen worden ontworpen en ingezet. Ondanks dat de kans bestaat dat je nog nooit van Mirjam hebt gehoord, is haar CV indrukwekkend te noemen. Ze is Head of Global Learning Design & Learning Sciences bij Novartis en werkte eerder bij Accenture, Google en T-Mobile. Ze studeerde MSc Learning Sciences aan de Open Universiteit en heeft een MA psycholinguistics en een BA in speech therapy. Samen met Paul A. Kirschner schreef zij het boek Evidence-Informed Learning Design. Een boek dat iedere L&D professional zou moeten kennen en lezen! In het interview bespreken we de volgende onderwerpen: - Evidenced-informed leren: wat is het en waarom is het belangrijk? - Wat is een 'three star learning experience'? - Welke misopvattingen zijn er over leren die effectief leren in de weg staan? - Hoe zorgen we voor een optimale leerervaring? Welke 'tools', 'technieken' en 'ingrediënten' van learning-design kan men hiervoor inzetten? Soundcloud: https://soundcloud.com/user-714057937/osg-64 Spotify: https://open.spotify.com/episode/7yK1pgS4gc8jGbaoZm2ieT?si=8f444a71e5e84d7b Podcastapp: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/osg-64-evidence-informed-trainingen-ontwerpen-met-mirjam/id1451875404?i=1000519814701 |
Over spreken gesprokenInterviewt experts op het gebied van de impact van spreken, beïnvloeding en storytelling. Archieven
April 2023
Categorieën |