Ben jij je bewust van je hoe je spreekt? Weet je eigenlijk wel wat dat doet met je boodschap?
Adem, houding, stem, (uit)spraak en lichaamstaal zijn de basis om jouw overtuigingskracht te versterken. Maar voor een presentatie die ‘pakt’ is meer nodig dan een goede spreektechniek. Inzichten uit de actuele breinkennis laten zien dat je luisteraar haarfijn jouw stemming kan aanvoelen. Dus als het brein van de luisteraar ongemak bespeurt zal je boodschap nooit binnenkomen. Josanne biedt je daarom de tools om vol vertrouwen in jezelf optimaal af te stemmen op de luisteraar. Authentieke verbindingskracht noemt zij dat. Josanne Toussaint is expert op het gebied van stem, spraak, presentatie en communicatie. Onder haar begeleiding zijn al vele ondernemers, politici, managers, advocaten, docenten en bestuurders uitgegroeid tot bewuste sprekers die hun stem, spraak en houding weten in te zetten voor meer overtuiging en vertrouwen.
0 Opmerkingen
In de laatste aflevering van de special 'Het gesproken woord, het woord van God' misschien wel het meest emotionele interview van de Over Spreken Gesproken podcast OOIT!
We luisteren naar een heuse magied, een bekend woord bij synagoge dat betekend de verhalenverteller. De eerste twee jaar van zijn leven bracht Awraham Soetendorp door op een onderduikadres. Op zijn 25ste begon hij, als jongste rabbijn van Nederland, met 'het werk van vrede en hoop' en groeide uit tot de stem van liberaal-joods Nederland. Inmiddels is zijn 80ste levensjaar bereikt en ontmoette hij in zijn leven talloze invloedrijke figuren zoals Martin Luther King, Nelson Mandela en de Dalai Lama en is zelf wereldwijd bekend als voorvechter van mensenrechten, sociale rechtvaardigheid en milieu duurzaamheid. Zijn mantra: elke ontmoeting is een kans om iets te veranderen. Met zijn indringende verhalen raakt hij niet alleen een gevoelige snaar, maar spreekt hij recht uit zijn hart en raakt daarmee de diepere emotie die zo vaak onzichtbaar blijft voor velen. Wat betekent een moedig en hoopvol leven, voor jezelf en voor de ander? Met dank aan Annemiek Leclaire die de talloze verhalen samenvoegde in een handzaam boek met de gelijknamige titel van deze aflevering. Dé manier om je gelukkiger te voelen is door sterk verbonden te zijn met je omgeving. Maar hoe bereik je dat? In deze jachtige, stressvolle tijd lijkt iedereen steeds meer met zichzelf bezig. Zelfs met veel mensen om je heen kun je je alleen voelen.
Daarom schreven Arjan Vergeer en David de Kock (bekend van 365 dagen succdesvol) het boek Zugether. Hierin beschrijven zij 25 krachtige en levensveranderende oefeningen die je in staat stellen om meer verbinding te ervaren met jezelf, de mensen om je heen en de planeet waarop we wonen. In aflevering 113 van de Over Spreken Gesproken podcast gaat Glenn in gesprek met Arjan over: hoe je aandachtig aanwezig kunt zijn in gezelschap, welke gesprekstechnieken ondersteunen voor het creëren van betere relaties, waarom zelfliefde een voorwaarde is in verbinding met anderen en hoe je optimistischer en vol vertrouwen je leven inricht. Wat is wijsheid in deze gistende tijd, waarin zoveel in beweging is? Hoe kom je waarheid op het spoor? Welke stemmen vertrouwen we? Kees van Ekris deed onderzoek naar Moderne Profeten.
Ze leefden allemaal in maatschappelijke crises. Hun leven had een geheim, een profetische kracht. Kunnen we daar de vinger op leggen: waar haalden ze het lef vandaan? Waarom zeiden ze wat ze zeiden, en deden ze wat ze deden? In dit gesprek bespreken we de wijsheden van mensen als Martin Luther King en Desmond Tutu. En je zult zien… waar zij voor streden is hier en nu nog nét zo relevant. Dr. Kees van Ekris (1972) studeerde theologie in Utrecht en werkte vijf jaar voor de GZB in Indonesië. Hij stond in Breukelen en is sinds 2012 predikant in de protestantse wijkgemeente Bethel in Zeist. Ook is hij studieleider van Areopagus, het centrum voor missionaire en contextuele verkondiging van de IZB. Dit is de tweede aflevering uit de special 'Het woord van God'.
Hierin spreekt Glenn religieuze leiders en preek-experts over hoe zij hun invloed gebruiken voor inspiratie, bezieling en het "goede". De intentie is om niet een discussie te hebben naar een potentiële waarheid (want die bestaat niet), maar om verschillende werelden dichter bij elkaar te brengen. In deze aflevering Imam Azzedine Karrat. Azzedine groeide op in Marokko en memoriseerde al op jonge leeftijd de Koran. Op 11 jarige leeftijd kwam hij naar Nederland en studeerde aan de Universiteit in Rotterdam en Leiden Theologie en Islamologie. Al snel viel hij op binnen zijn gemeenschap en begon op jonge leeftijd te werken als Imam voor bekende moskeeën zoals de Blauwe Moskee in Amsterdam en de Essalam moskee in Rotterdam. Een ‘imam zijn’ gaat volgens Azzedine niet alleen over het gebed leiden, maar ook over mensen begeleiden. Ook is hij directeur van IslamOmroep, en studieadviseur voor studenten van de theologie opleiding aan de Islamic University of Applied Sciences Rotterdam. Luister naar een gesprek tussen twee mensen die niet in hetzelfde geloven maar wel gelijke grond vinden in gemeenschappelijke waarden. Vanaf vandaag is de eerste aflevering te luisteren met Paulien Vervoorn. Met haar trainingsbureau Geloofwaardig Spreken begeleidt zij al jaren vele predikanten, voorgangers en sprekers die Gods woord goed willen communiceren.
Deze aflevering is voor iedereen die steengoed wil preken. Aan de hand van de lessen en inzichten in het gesprek leer je om een preek te maken die staat als een huis. De IKEA-structuur geeft houvast: je ontwerpt een inspirerend intro en een krachtige kern, je geeft erkenning bij bezwaren en je hebt een activerende afsluiting. Paulien is de auteur van meerdere boeken zoals: Hartelijk getalenteerd, PUUR! Wandelen & genieten met God, Dagelijks Vers, Veertigvragentijd en Donkeredagenvragen (samen met Willem Ouweneel) en Feedback in de kerk. Alles bij elkaar staat zij al meer dan 20 jaar op conferenties en religieuze samenkomsten om te preken. In het gesprek hebben we het over het verschil tussen preken en spreken en hoe vorm en inhoud zich verhoudt in een religieuze context. Inmiddels onderzoek ik al vier jaar het onderscheidende vermogen van de beste sprekers in binnen- en buitenland.
Wat doen zij wat ze zo machtig inspirerend maken? Waarom zetten zij aan tot vrijwillig volgen? Wat kunnen we hiervan leren om zelf korte metten te maakt met plankenkoorts, zodat we spreken met meer impact? Wat doe jij om ervoor te zorgen dat mensen na afloop iets zullen doen, laten of nooit meer vergeten? In mijn zoektocht naar bovenstaande vragen liep ik al een tijdje met een idee voor een nieuwe special voor de Over Spreken Gesproken pdocast: 'Het gesproken woord, het woord van God'. Wat religies over het algemeen met elkaar gemeen hebben is het vermogen om talloze verhalen te vertellen die over de hele wereld raken en inspireren. Aan de hand van allerlei rituelen, liederen en samenkomsten ontstaat er een verbinding die verder gaat dan het alledaagse. Ook in Nederland komen er miljoenen mensen per week bij elkaar om te luisteren naar het woord van God. Wat gebeurt hier precies? Wat maakt dat zo inspirerend? Hoe ontwikkelen (s)prekers en voorgangers zich en hoe bereiden ze zich voor om iedere week opnieuw grote groepen mensen toe spreken? Wat kunnen wij hiervan leren? Juist in mijn nieuwsgierigheid naar het onbekende wilde ik samenkomen met gasten die ik, als agnost, anders niet zomaar zou tegenkomen. Heb je ooit al eens een inkijkje willen krijgen in de gesprekskamer van een psycholoog?
Sommige mensen, en ik moet daar altijd een beetje bij gniffelen, hebben nog steeds het beeld van een oude pijp-rokende man, krabbelend op een notitieblok, terwijl de patient liggend op een sofa zijn of haar emoties uitstort, in de hoop verlost te kunnen worden van het hartzeer. Of bij verjaardagsfeestjes wanneer je zegt dat je je bezighoudt met psychologie mensen in de ankers hangen vanuit de angst dat je dan dwars door ze heen kunt kijken. Ja, I know what you did last summer... 😉 Nee, niks is minder waar! Ontmoet Danny Mullenders. Danny is assessmentpsycholoog, coach en schrijver. Als expert op het gebied van psychologische bewegingsruimte helpt hij mensen, teams en organisaties hun keuzeruimte te zien én benutten. Hij heeft zich ontwikkeld tot een van Nederlands bestgelezen psychologen en coaches. Hij schreef het boek 'Laat je niet kiezen', dat een tijd op nr. 1 stond op Managementboek.nl. In dat boek staan een hele reeks aan verhalen en anekdotes over zijn ervaringen in de gesprekskamer. In aflevering 109 van de Over Spreken Gesproken podcast hebben we het over hoe zijn ervaringen en lessen als psycholoog. Hoe hij communicatie inzet en gebruikt om het goede gesprek te voeren. Maar we hebben het ook over de inhoud: hoe je zelf regie kunt pakken in je leven. Over hoe je de die ruimte kunt zien en benutten. Want of je nou spreker, leider, ouder, vriend, coach of een andere rol vervult: omwille invloed uit te kunnen oefenen is het essentieel, misschien wel voorwaardelijk, dat je authentiek en onafhankelijk van de omstandigheden zelf kiest voor hoe jij je verhoudt tot de werkelijkheid. Echt een goede aflevering voor een lange wandeling in het weekend. Spotify: https://open.spotify.com/episode/2mzwj45ZnX9naD9TIi6jQQ?si=889b96ca8be14c08 Soundcloud: https://soundcloud.com/user-714057937/osg-113?si=aa286d6ffc1742bdb2ca15b78a2f152e&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing Podcast-app: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/over-spreken-gesproken-podcast/id1451875404?i=1000594558858 Wat een feestje om het nieuw jaar in te luiden met een tof gesprek met gewaardeerde sprekers en tevens goede vrienden Thijs Lindhout, Sydney Brouwer en Arjen Banach!
Arjen Banach is organisatie futuroloog en spreekt over verandering, innovatie en (hybride) samenwerken in organisaties. Hij is auteur van boeken zoals 'Organisatievibe', 'Remote Leiderschap' en onlangs verschenen 'Een nieuwe werkrealiteit'. Sydney Brouwer is spreker over klantbeleving en klantgerichtheid. Hij schreef boeken als 'Klantgericht leiderschap', 'Six star service' en 'Als de koning je klant zou zijn'. Hij is podcasthost van de lijkende titel Over Klanten Gesproken podcast. Thijs Lindhout is geluksonderzoeker en spreekt daarnaast over duurzaamheid en ondernemerschap. De meeste mensen kennen hem van de 100% inspiratie podcast, maar de duurzame podcast (van de duurzame adviseurs) is ook zeker een aanrader. Met de hoe de f#ck vind ik geluk?! theatershow speelt hij menig theater plat. Ik vroeg de heren naar hun podium avonturen van 2022. Hilarische situaties, leerrijke fuck-ups of gewoonweg momenten die nooit meer vergeten mogen worden. Dit vormt een mooie terugblik op het oude jaar en tevens een hoop praktische sprekers-tips voor jou als luisteraar. Je leert onder andere: - Een mannier hoe je je presentatie kunt beginnen zodat mensen de rest van de tijd aan je lippen hangen. - Wat 'stocklines' zijn en waarom iedere goede spreker die heeft. - Wat de belangrijkste vragen zijn om te checken bij de opdrachtgever en wat er mis kan gaan als je dat niet doet. - Hoe je voorkomt dat je rampzalig wordt geïntroduceerd door een (amateur) dagvoorzitter waardoor je met 0-2 achterstand aan je presentatie begint. - Vooral wat je niet moet doen... Leer van de fuck-ups van deze heren. 😂👏🏻 Check de bonus-tips van Sydney via de volgende link: www.sydneybrouwer.nl/osg Op naar een sprekend 2023! 😉 Spotify: https://open.spotify.com/episode/0OaLxz0E5X0lkCWjVfC1Xh?si=87c9e990d1d148bb Soundcloud:https://soundcloud.com/user-714057937/osg-108?si=72c175da2f984fdebca7e265ca6c32c3&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing Podcast (Apple):https://podcasts.apple.com/nl/podcast/over-spreken-gesproken-podcast/id1451875404?i=1000591862091 Bruistabletjes opgelet, Martin van Kranenburg is in da house! Deze stuiterbal deelt zóveel kennis dat zelfs Glenn zei dat het snel ging... Nou, dan weet je het wel. Na het luisteren van deze aflevering weet jij: Hoe het brein scant, leest en tekst verwerkt Hoe je webpagina's schrijft die in het onbewuste brein direct binnenkomen Hoe je bewezen neuromarketingtechnieken toe kunt passen Hoe je teksten schrijft die meer reacties, leads en conversie opleveren Hoe je kunt beoordelen wanneer een tekst goed is én wanneer niet Met cases van websites van o.a. Sydney Brouwer en Glenn Vergoossen. Leer van Martin van Kranenburg hoe je bewust het onbewuste brein kunt beïnvloeden. Hoe je betere en effectieve websites, landingspagina’s, nieuwsbrieven, apps en campagnes voor sociale media kunt maken. Ontdek de kracht van ons onbewuste brein, dat voor 95% verantwoordelijk is voor je gewenste conversiedoelstellingen en begrijp de psychologie van het overtuigen. Wil je meer weten over de online training en/of het boek van Martin, Mark en Michel? Check hun website: www.schrijvenvoorhetbrein.nl.
De aflevering luisteren: Soundcloud: https://soundcloud.com/user-714057937/osg-107 Spotify: https://open.spotify.com/episode/5TswR0upEuPdOSOg6EBevQ?si=3d33c77c4d824d5c Podcastapp: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/over-spreken-gesproken-podcast/id1451875404?i=1000590579103 |
Over spreken gesprokenInterviewt experts op het gebied van de impact van spreken, beïnvloeding en storytelling. Archieven
April 2023
Categorieën |